Los recursos humanos en el entorno 2.0

Fecha de inicio

08/11/2018

Objetivos del curso

En els últims temps les xarxes socials i tot l'entorn 2.0 ha obert la porta a nous canals de comunicació i noves maneres de relacionar-nos i d'entendre els recursos humans. L'empresa té ara noves vies de projecció i canalització d'informació; el treballador, una nova veu.

 

 En quin punt ens trobem? Com afecta les relacions interprofessionals? I més allpa: ¿Com han canviat els nous canals 2.0 alguns dels processos habituals d'un departament de recursos humans?

 

Aquestes jornades formatives volen ser un punt de reflexió i anàlisi del canvi que estan experimentant els recursos humans a les empreses a causa de la globalització d'internet, la irrupció de les xarxes socials i altres entorns comunicatius. Aquest canvi afecta a empreses, candidats i treballadors i és fruit d'un procés evolutiu que manté un ritme trepidant.

 

Destinatarios
Los recursos humanos en el entorno 2.0
Descargar la documentación del curso

1. Introducció: ¿Què ha suposat l'entorn 2.0 per al dia a dia dels Recursos Humans?

- El nou responsable de Recursos Humans

- El liderazgo i les xarxes socials.

- Las herramientas 2.0 en Recursos Humans

- Les noves estratègies de reclutament i formació basada en tecnologies 2.0

- Les necessitats de competència digital en les empreses

 

2. La nova comunicació en Recursos Humans 2.0

- La nova empresa en l'entorn 2.0: els canvis en els fluxos comunicatius

- La convivència generacional a les empreses: diferències i comportaments

- La conducció d'entrevistes personals a l'entorn 2.0

 

3. La captación i el seguiment del talent en l'entorn 2.0

- Herramientas per a la recerca del talent a l'entorn 2.0

- Avantatges i inconvenients del reclutament i la selecció a la red.

- Els efectes de les noves estratègies de reclutament de les organitzacions.

- La presencia empresarial: employer branding

 

4. Del 2.0 en adelante. Donem vamos?

- El rol del tècnic de recursos humans com a "job community manager"

- Present i futur de la formació 2.0

- La gestió del talent en el futur

- Debat obert entre els participants,

ESTER FIGA ESTANYOL
Licenciada en Traducción e Interpretación, assessora en comunicació. Després de formar en llengües, traducció i correcció, assessorament lingüístic i gestió de continguts, especialitzar la seva carrera professional en l'àmbit dels recursos humans i la comunicació empresarial. Des de 2001 és el responsable de l'àrea de comunicació i promoció del Grup Organigrama. Professora de l'escola d'empreses, en matèries relacionades amb la comunicació i les noves tecnologies.

CLÀUDIA ESCOBEDO FERRERES
Es licenciada en Psicología. Màster en Psicologia Clínica i de la Salut. Posee el Certificado de Psicología Sanitaria expedido por el Colegio Oficial de Psicólogos. És professora del Departament de Psicologia de la Universitat Internacional de Catalunya. Directora del centre de psicologia Activament on ejerce de terapeuta and impartite docencia.

 

XEVI SAÑÉ
Máster en Multimedia en la escuela audiovisual IDEP de Barcelona. Posee más de 10 años  de experiencia en desarrollo Web y se ha especializado en promoción On-line y optimización SEO (SearchEngineOptimitzation), creando y asesorando proyectos Web y campañas On-line. Fundador del Estudio de desarrollo Web Estudidigital en Vic del 2004 a 2011. Fundador del Estudio de desarrollo y posicionamiento Web "Codibit" en Girona, del 2011 hasta la actualidad. Tutor y profesor en el ámbito de las TIC.

La metodología de trabajo está plantada de manera  práctica y participativa . Les 4 jornades formatives tindran un component  col·laboratiu clar  entre els assistents, de manera que podrà conèixer dinàmiques i estratègies de funcionament de professionals amb perfils semblants dins de l'àmbit dels recursos humans.

 

Fechas y horario: a convenir con la empresa

En nuestras aulas, en las instalaciones de la empresa o a través de aula virtual

Utilizamos cookies propias y de terceros para obtener datos estadísticos de la navegación de nuestros usuarios y mejorar nuestros servicios. Si acepta o continúa navegando, consideramos que acepta su uso.

Política de cookies